Klokgelui als aankondiging van kerkspektakel

Begeleid door klokgelui van de Dom van Utrecht werd zaterdag 31 mei 2008 het programma gepresenteerd van de kerkennacht die op 21 juni in de Domstad zal worden gehouden. Op die kortste nacht van het jaar viert de landelijke Raad van Kerken én de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken haar veertigjarig bestaan.

Oecumenisch beieren
Na het gezamenlijk oecumenisch beieren van de Agnes Maior-klok van de Dom overhandigde priester Henk van Doorn, voorzitter van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken, het eerste exemplaar van het programmaboek van de kerkennacht aan dominee Klaas van der Kamp, de algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland.

Tientallen activiteiten
In het programmaboekje staan tientallen activiteiten vermeld, verspreid over de hele stad. Zo zal in de Janskerk een grote Taizéviering plaatsvinden, organiseert  de Raad van Kerken in Nederland een symposium rond de oecumene in de Jacobikerk, en combineren vier kerken in Zuilen en Ondiep religie en sport in het kader van de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal. De Domkerk kan liggend op een matje van onderaf worden bekeken terwijl men luistert naar gregoriaanse zang, orgelgeluiden, poëzie of een verhaal over Franciscus. De luiders van het Utrechts Klokkenluiders Gilde verzorgen een speciaal klokkenconcert, en de Utrechtse zangeres Denise Jannah zal optreden in de schaduw van de Domkerk.

www.kerkenfeest.nl

www.raadvankerken.nl