Eerste exemplaar jubileumboek Raad van Kerken voor Prinses Máxima

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt zaterdag 21 juni het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Waakvlam van de Geest’ in ontvangst tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Raad van Kerken in de Jacobikerk te Utrecht.

Prof.dr. Anton Houtepen, één van de eindredacteuren van het jubileumboek ‘Waakvlam van de Geest’, zal de Prinses het boek overhandigen. 

Jubileum Raad van Kerken
De Raad van Kerken in Nederland is veertig jaar geleden opgericht om het geloofsgesprek tussen de kerken te bevorderen en om de kerken een gezamenlijk gezicht te geven in de samenleving. Om de inzet vorm te geven werkt de raad met verschillende beraadgroepen en werkgroepen. De Raad geeft daarbij speciale aandacht aan onder meer het geloof en de samenwerking tussen de kerken, het interreligieuze contact met andere godsdiensten, ethische vragen en missionaire presentatie van de kerken in de samenleving.
Inmiddels hebben zich zeventien kerken van onder andere orthodoxe en vrijzinnige origine aangesloten als lid of aspirant-lid.

Aanmelden landelijke viering 21 juni
Wilt u aanwezig zijn bij de landelijke viering op 21 juni in Utrecht (symposium en kerkdienst), dan kunt u zich per e-mail aanmelden: 40jaar@raadvankerken.nl. De toegang is gratis en men is welkom zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Meer informatie over het jubileum is te vinden op www.raadvankerken.nl.