Ds. Arjan Plaisier bevestigd als scriba Protestantse Kerk in Nederland

Aartsbisschop van Utrecht, mgr. dr Joris Vercammen was erbij

 

Ds. Arjan Plaisier (rechts op de foto) is zondag in de Utrechtse Jacobikerk bevestigd als scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. In zijn preek benadrukte Plaisier dat de Protestantse Kerk een volkskerk moet zijn, waarvan de deuren voor iedereen openstaan. “Het gaat niet om een groepje uitverkorenen dat bij elkaar kruipt of een groep in het maatschappelijke middenveld, dat aan religie doet.”

De bevestiging van ds. Arjan Plaisier werd gedaan door synodepreses ds. Gerrit de Fijter. De dienst vond plaats onder verantwoordelijkheid van de algemene kerkenraad van de Protestantse gemeente Utrecht. Bij de bevestiging waren onder meer aanwezig de commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, en vertegenwoordigers van de Raad van Kerken in Nederland.

Dr. Arjan Plaisier (51) is als scriba de opvolger van zijn naamgenoot dr. Bas Plaisier, die op 6 juni jl. afscheid nam. Arjan Plaisier was tot 1 juni als wijkpredikant verbonden aan de hervormde gemeente De Brug in Amersfoort (onderdeel van de protestantse gemeente in wording). Daarvoor was Plaisier predikant in Leersum en zendingspredikant in Indonesië.