Stichting Present, ook deze zomer!

Langzamerhand kleurt de kaart van Europa weer geel: vakantiegangers kunnen plannen maken om op reis te gaan. De stichting “Present” vraagt onze aandacht voor gezinnen die niet op vakantie gaan. In onze stad wonen heel wat gezinnen die noodgedwongen vanwege hun financiële situatie, deze zomer thuis doorbrengen. 
Als parochie hebben we ons ook dit jaar garant gesteld voor vier dozen om de kinderen van vier gezinnen toch een mooie zomer te bezorgen. We horen dan hoe het gezin is samengesteld en wat er op het verlanglijstje staat van de kinderen. Dan begint het leuke deel van deze diaconale taak: speelgoed kopen en kaartjes regelen voor dierentuinen of attractieparken met natuurlijk kaartjes voor de trein en zakgeld om een ijsje te kopen.
Kortom: een feestdag regelen voor de kinderen en hun ouders.
Waarom vinden we dat belangrijk?
We weten het allemaal: na de vakantie vertellen de kinderen elkaar op school wat ze hebben meegemaakt of waar ze zijn geweest. Als kerkbestuur en als parochie vinden we het belangrijk dat alle kinderen iets te vertellen hebben.
Maar er is nog een reden waarom het kerkbestuur elk jaar van harte meedoet met deze sympathieke actie van Present. We geloven immers dat elk mens meetelt voor God en voor elkaar. Zo mogen de kinderen en de ouders ervaren dat ze gezien worden en meetellen als er speciaal voor hen een versierde krat met spullen wordt gebracht.
Voor meer informatie over Stichting Present kijkt u op hun website.
Steunt u het kerkbestuur in deze actie?

U kunt uw bijdrage overmaken op IBAN NL82 RABO 0384 2778 53
t.n.v. de Oud_Katholieke parochie van Utrecht onder vermelding van “Zomerpakketten Stichting Present”