De viering van 6 juni

Een feestelijke mis, komende zondag. De aartsbisschop-elect van Utrecht, mgr. Barend Theodoor Wallet, installeert dan pastoor Louis Runhaar en pastoor Henk Schoon als het nieuwe pastorale team van de Utrechtse oud-katholieke parochie. Ook is er voor het eerst sinds lange tijd weer kinderkerk en mogen er voor het eerst weer 50 personen in de viering aanwezig zijn.

Pastoor Louis Runhaar (41), was hiervoor pastoor van de oud-katholieke parochie van Amersfoort. Hij wordt tevens plebaan van de kathedraal. Pastoor Henk Schoon (57), was hiervoor o.m. pastoor van de oud-katholieke parochie van Gouda. Schoon blijft, naast zijn aanstelling in Utrecht, pastoor van de parochie van Dordrecht. De liturgie van de tweede zondag na Pinksteren (nr. 5 in de reeks, geheten ‘de zondag van goed en kwaad’), begint om 10:00 uur en is ook online te volgen via het YouTube-kanaal van de kerk.
Het liturgieboekje kunt u hier downloaden.