Corona maatregelen vanaf 3 oktober

Aanstaande zondag 3 oktober wordt ook in de Gertrudiskathedraal de verplichte anderhalve meter afstand losgelaten. U hoeft zich niet meer aan te melden voor de zondagse vieringen, u kunt (met een kleine restrictie, waarover straks) gaan zitten waar u wilt.

Gepaste afstand
U wordt verzocht “gepaste afstand” te houden en de zitplaats naast uw huishouden vrij te houden.

Anderhalve meter-plaatsen
Het bankenblok rechts achterin de kerk blijft voorlopig gereserveerd voor mensen die nog wel anderhalve meter afstand willen houden. Dit gedeelte kan evt. worden aangevuld als blijkt dat er weinig vraag naar is. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, dan is het raadzaam om u voor de dienst per e-mail aan te melden. Zo houden we overzicht. Aanmelden kan als voorheen bij vieringenokpu@gmail.com, vermeld u er dan bij dat het gaat om een anderhalve meter plaats.

Vredegroet, communie en collecte
De vredegroet blijft nog zoals we dat de laatste tijd deden: we knikken elkaar toe. De heilige communie blijft vooralsnog plaatsvinden onder de gedaante van brood. U kunt uw bijdrage voor de collecte in het mandje achterin de kerk achterlaten of gebruik maken van de QR-code. U kunt deze scannen met uw bank app.
Of via GIVT.

3 oktober: dies ORKA
Komende zondag is het de ORKA dies, de 347e verjaardag van de Oude Rooms-Katholieke Aalmoezenierskamer. Daar zal in en na de viering op passende en traditionele wijze bij stilgestaan worden. Het bestuur van de ORKA nodigt u uit na de viering in ‘In de Driehoek’ met haar koffie en iets lekkers te gebruiken.
Omdat ‘In de Driehoek’ een horecagelegenheid is en het bestuur en de directie zich conformeren aan de landelijke en plaatselijke richtlijnen, betekent dit dat er gebruik wordt gemaakt van de CoronaCheck-app. Neemt u dus uw telefoon mee of het geprinte papieren certificaat, en uw identiteitsbewijs. Voor meer uitleg hierover, zie deze link: https://coronacheck.nl/nl
Heeft u geen CoronaCheck-app of papieren certificaat: dan is een bewijs van inenting ook voldoende.
Voor wie om welke reden dan ook niet in ‘In de Driehoek’ terecht kan of wil, is er achterin de kerk (pastoriezijde) een kopje koffie of thee.

Koffiedrinken na 3 oktober:
Ook op de zondagen na 3 oktober kan er na de dienst op twee plaatsen koffie worden gedronken:
1. In ‘In de Driehoek’. Hier blijft -vanwege het horecakarakter- controle d.m.v. de CoronaCheck-app of een inentingsbewijs verplicht.
2. Achterin de kerk.

Tot slot
Het kerkbestuur probeert het loslaten van de maatregelen op verantwoorde en beleidsvolle wijze te doen. Een en ander zal gaan via de weg van de geleidelijkheid. We rekenen op uw begrip en medewerking. Samen met u zien wij uit naar de tijd dat onze omgang met elkaar en onze gasten in en rondom de vieringen weer op een spontanere manier kan plaatsvinden.