Voorlopig geen koffie na de kerk

Helaas hebben we als kerkbestuur het besluit moeten nemen dat het koffiedrinken na de kerkdienst voorlopig niet door kan gaan. Tot nu toe dronken we koffie op twee plaatsen: in congrescentrum In de Driehoek met een coronatoegangsbewijs en achterin de kerk op 1,5 meter afstand.

Sinds maandag zijn de aangescherpte coronaregels van toepassing. Dit vanwege het toenemende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. We hebben overleg gehad met de directie van In de Driehoek over de aangescherpte regels voor de horeca.

De conclusie is helaas dat koffiedrinken in het congrescentrum onder de huidige regels over vaste zitplaatsen niet goed mogelijk is. Onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de betrokken vrijwilligers nemen we daarin mee. Ook achterin de kerk zal er voorlopig geen koffie zijn. Op die plaats is er te weinig ruimte om anderhalve meter afstand te bewaren.