Vier in verbinding

Vier in Verbinding, 300 jaar Schuilkerk H.H. Jacobus en Augustinus 

De Oud-Katholieke kerk in Den Haag bestaat 300 jaar.
Deze prachtige kerk, verstopt tussen de Juffrouw Idastraat en de Molenstraat, is een parel in de stad. Een eeuwenoude schuilkerk, een oase van rust.
Tijdens haar lange geschiedenis zocht de kerk steeds naar wat mensen met elkaar verbindt. Ook in de huidige eeuw wordt de verbinding gezocht met elkaar en met de mens in een geseculariseerde samenleving.
Deze verbindingen wordt in dit jubileumjaar vormgeven in vier feestelijke minifestivals. En daarbij wordt groots uitgepakt.
Deze culturele minifestivals met topartiesten bestrijken vier weekenden waarin u kunt genieten van woordkunstenaar tot orgelmuziek, van galaconcert tot vesperviering.

Het eerste festival heeft als thema: Vier en Leef! Verbinding met de Samenleving.
De Oud-Katholieke kerk is een kerk van inclusiviteit en van maatschappelijke betrokkenheid. Kerken hebben in onze samenleving een andere plek dan een eeuw geleden. Onze kerk staat midden in het centrum en midden in de samenleving.
Als het zomer wordt, en we elkaar ontmoeten op terrassen, vieren we de diversiteit van de stad. Mensen in alle kleuren, soorten en maten komen voorbij. Deze beelden worden gevangen in po√ęzie en muziek.
Geniet van ons beroemde orgel bespeelt door veelzijdig musicus Geerten van de Wetering; Haagse gedichten met meester-improvisator Bert Mooiman op onze Steinway vleugel; Spoken Word van performer Guus van der Steen ism het eigenwijze en dynamische koor Chordiality Core olv Patrick Pranger.

Haal uw hart op en verbind!
Voor kaarten kijk hier.