Summer School 2023

Van 2 tot 7 juli wordt er vanuit het Oud-Katholiek Seminarie weer een internationale inleidende zomercursus in Oud-Katholieke Theologie georganiseerd.
Deze cursus is een inspirerende kennismaking met oud-katholieke theologie, geschiedenis en spiritualiteit.
En van 9 tot 14 juli wordt een gloednieuwe verdiepende jubileum-cursus aangeboden getiteld ‘Old Catholic Theology beyond the Basics: In search of being Church in Communion’.
 
Naast theologen, geestelijken en theologiestudenten van over de hele wereld zijn ook de (Nederlandse) leden van en geïnteresseerden in de Oud-Katholieke Kerk een belangrijke doelgroep van de cursus.
Het Seminarie wil met de Summer schools graag bijdragen aan de theologische (academische) en spirituele verdieping van het geloof van kerkleden en belangstellenden.
 
De Summer school(s) bieden verdiepende colleges, interactieve seminars en inzichtgevende excursies.
Deelname aan de cursus biedt een unieke en uitdagende mogelijkheid om je kennis van en inzicht in de oud-katholieke traditie in haar culturele, historische en oecumenische context te verdiepen.
 
Interesse? Op de website van het seminarie vind je alle informatie over de twee Summer schools. 
Daarnaast vind je er ook een verslag van de editie van 2022 van Eva Meeusen- Henniger, parochiaan in Leiden. Zij beschreef de Summer school als ‘een ervaring om nooit te vergeten!’

Bij vragen of voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Rieneke Brand via rieneke.brand@okkn.nl.
Misschien tot komende zomer in Utrecht!