Gedenkdag Heilige Augustinus en lezing relieken door pastoor Louis Runhaar

Lezing relieken

14 september 2024, 14:00

In de altaren van de Gertrudiskathedraal worden relieken bewaard van maar liefst 7 heiligen die in de expositie ‘Toegewijd, heilige levensverhalen’ te zien en te horen zijn. Pastoor Louis Runhaar zal als reliekenbeheerder van het kapittel de relieken die aan deze heiligen worden toegeschreven laten zien en vertellen over de grote reliekschat van de kathedraal.

28 augustus, gedenkdag Augustinus van Hippo (354-430)

Ook is het vandaag de gedenkdag van Augustinus van Hippo en brengen we zijn leven en de expositie ‘Toegewijd, heilige levensverhalen’ extra onder de aandacht!

Het leven van Augustinus, afkomstig uit het huidige Algerije, begint losbandig. Als filosoof onderzoekt hij de oorsprong van het kwaad, en wordt staatsretor aan het keizerlijk hof in Milaan. Pas later raakt het christelijk geloof hem. Hij sticht een klooster, en wordt bisschop.

Zijn werk inspireert veel latere theologen en filosofen.

Rapper Boef stond model vanwege zijn Algerijnse wortels. Hij grijpt met zijn hand naar zijn hart want, ‘rusteloos is mijn hart in mij, tot het rust vindt in u’.

Hij vertelt je graag over zijn leven:

Verrast het verhaal je? Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00-16:00 is de Gertrudiskathedraal geopend (Willemsplantsoen 2) en kun je de expositie bezoeken. Zaterdag 14 september, op Open Monumentendag, is de kathedraal geopend van 10:00-17:00. Dat is de laatste dag van de expositie.