Onze organisten

Mark Lippe

Mark Lippe studeerde onder andere orgel, kerkmuziek, koor- en orkestdirectie aan de conservatoria te Amsterdam en Rotterdam waarna hij zijn mastertitels behaalde aan het Utrechts Conservatorium.
Daarnaast volgde hij diverse masterclasses. Momenteel is Mark werkzaam als dirigent bij Haarlems Bachensemble, het Goudsch Kamerkoor en het Coornhert Orkest.  
Hij doceert aan het Utrechts Conservatorium en is cantor-organist in de Oud-Katholieke Kerk te Gouda.
Sinds 1 juli 2019 is hij ook in dienst als cantor-organist titularis in de Oud-Katholieke Kathedraal St. Gertrudis te Utrecht.

Daarnaast is Mark actief als kamermusicus o..a als pianist bij Stichting Léman.
Mark liet zich coachen door Bart van de Roer en studeerde piano bij Henry Kelder.

Mark Lippe is verder werkzaam als componist en arrangeur.
Samen met Johan Verheij is hij oprichter van Virley Productions. Onder deze vlag maken beiden muzikale producties variërend van singles tot muziektheater en film.

Bert van Stam

Bert van Stam (1989) studeerde orgel, continuospel, improvisatie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium.
Hij won prijzen op het Govert van Wijn Concours in Maassluis in 2007, het Internationaal César Franck Concours (2013 en 2017) en de Sweelinck-Müllerprijs, voor jonge organisten die een vernieuwende impuls weten te geven aan de orgelcultuur (2014).
Na zijn studies ontwikkelde hij zich verder in improvisatie en compositie bij o.a. Hayo Boerema, Andries van Rossem en Guy Bovet.

Sinds 2018 is Bert organist in de Maranathakerk in Den Haag en sinds 2023 in de Oud-Katholieke Kathedraal St. Gertrudis in Utrecht.
Hij bracht verschillende orgel-solo albums uit: ‘Sprezzatura’ (Maranathakerk Den Haag), ‘La Belle Époque’ (Elandstraatkerk in Den Haag), en live-albums vanuit de Koepelkathedraal in Haarlem en de Laurenskerk in Rotterdam.
In recensies worden de kwaliteit van het spel en de creatieve keuzes op deze albums geprezen. Bert concerteert ook regelmatig in binnen- en buitenland.
Composities van hem zijn verschenen in De Orgelvriend en Muziek & Liturgie, en worden uitgegeven bij Valeur Ajoutée / Boeijenga Music.

Naast deze muzikale activiteiten werkt Van Stam als software consultant.