Afsluiting expositie, lezing relieken en gedenkdag Catharina

Komend weekend, op zaterdag 14 en zondag 15 september is de expositie ‘Toegewijd, heilige levensverhalen’ voor het laatst te bezoeken!

Meerdere kerken hebben aangegeven de expositie ook graag te willen huisvesten, we houden u op deze pagina op de hoogte.

Dankzij de inzet van vrijwilligers was het mogelijk de kerk tijdens het Kerken Kijken seizoen 3 middagen in de week open te stellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen de kathedraal konden bezoeken. Ook kwamen er veel bezoekers om de expositie te kunnen bekijken. Hieronder een greep uit de reacties:

‘Wat een prachtige tentoonstelling: aansprekend, indrukwekkend, tot nadenken stemmend.’

‘Prachtig samenspel van beeld, tekst en muziek. Dank!’

‘Geweldig mooi project. Prachtig getekend, mooie muziekkeus. Met een diepgang en inhoud waar we in onze huidige tijd als kerk écht een mooie stap kunnen maken als handreiking voor velen.’

‘Een prachtige en inspirerende expositie in een bijzonder mooie kerk. Warm en gastvrij!’

Foto: Arthur van der Leest

Openingstijden Open Monumentendag en lezing relieken

Heb je de expositie nog niet bezocht? Komend weekend is de laatste mogelijkheid om de expositie in de Gertrudiskathedraal te bezoeken. Vanwege Open Monumentendag is de kerk extra lang geopend. Zaterdag om 14:00 is er een interessante lezing van pastoor Louis Runhaar te beluisteren over de reliekschat van de kathedraal. In de altaren worden relieken bewaard van maar liefst 7 heiligen die in de expositie te zien en te horen zijn!

Zaterdag 14 september 14:00: lezing relieken

Zaterdag 14 september: geopend van 10:00-17:00

Zondag 15 september: geopend van 12:00-16:00

15 september, gedenkdag Catharina van Genua (1447-1510)

Zondag 15 september is de gedenkdag van Catharina van Genua. Met haar levensverhaal sluiten we de serie berichten over heiligen af!

Nadat Catharina op haar 16e wordt uitgehuwelijkt aan een gokverslaafde aristocraat zakt ze weg in een diepe depressie. Na een overweldigende mystieke ervaring gooit ze haar leven totaal om. In het Pammatone ziekenhuis wijdt ze zich aan de zorg voor zieken en stervenden. Mensen om haar heen raken geboeid door haar naastenliefde en mystieke inzichten.

De Italiaanse Chiara Valtolina stond model voor haar. In coronatijd, met mondkapje als verwijzing naar het openluchtziekenhuis dat Catharina tijdens een pestepidemie opzette.

Hier vertelt ze over haar leven:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *