Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen 2011


 “TROUW EN TOEGEWIJD” 

Oecumenische dienst voor de Gebedsweek voor de Eenheid 2011

Oud-Katholieke Kerk van Ste Gertrudis

Donderdag 20 januari, 20.00 uur

 

M.m.v. het koor MusiCanti o.l.v. Douwe Evert Dijkstra,

en Eveline Jansen, orgel

 

Met liederen en gebeden uitgekozen door christenen uit Jeruzalem

Met medewerking van diverse buren uit de Buurkerken

De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie hebben voor de Week van Gebed in 2011 een gezamenlijk thema vastgesteld. Het thema ‘Trouw & Toegewijd’ verwoordt heel kernachtig de houding die de christelijke gemeenschap nastreeft.

 

De gebedsweek vindt in 2011 plaats van 16 tot 23 januari. Honderdduizenden christenen over de hele wereld nemen hier aan deel.  Onze dienst met de Buurkerken is op 20 januari in de Gertrudis.

Het thema ‘trouw en toegewijd’ is gebaseerd op Handelingen 2,42 waar staat: ‘Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed’. In dit vers worden vier belangrijke kenmerken genoemd van een missionaire gemeente: trouw aan het woord, trouw aan elkaar, het breken van het brood en toewijding aan gebed. Gebed is niet alleen een ‘spirituele ervaring met God’, het is ook een kwestie van toewijding en volharding. Dat was de kracht en het geheim van de vroege Kerk.

 

Dit bijbelgedeelte is aangedragen door christenen uit Jeruzalem, die ook gebeden en ander materiaal aanbieden om met hen te bidden, te zingen en te overwegen. Het materiaal is bewerkt door de Raad van Kerken.

 

Zang speelt een belangrijke rol in deze dienst: strofische liederen, liederen uit Taizé, liturgische muziek en enkele stukken uit de renaissance gezongen door het kamerkoor MusiCanti, dat vaker bij ons zingt. Aan deze dienst zullen leden uit de lokale oecumene, met name de Buurkerken, een bijdrage leveren. We hopen dat dit gemeenschappelijk gebed iedereen zal verrijken – ook u bent harte welkom .

 

Pastoor Bernd Wallet

 

Meer informatie