Aartsbisschop Joris Vercammen

‘live’ vanuit Canterbury

Aartsbisschop Joris Vercammen vertelt dat hij getroffen is door de kracht in de groep van bisschoppen en ook door de vriendschap en broeder- en zusterschap die hij onder de bisschoppen ontmoet.

Er zijn veel uitdagingen te ontdekken maar er zijn ook problemen. Hij is hoopvol omdat er ook de mogelijkheden en capaciteiten zijn om deze problemen te boven te komen en op te lossen.

Hij plaatst ook een kritische noot betreffende de – nu veelal ontbrekende – permanente theologische scholing én theologische reflectie van bisschoppen. Iedereen heeft zijn opleiding gehad, voorafgaand aan de priesterwijding. Daarna mag het echter niet stil blijven staan.

Aan deze zo belangrijke scholing en reflectie zal perment gewerkt moeten worden. Dit alles met het oog op de blijvende ontwikkeling van het geloof van de christenen.

Geloof vraagt om ontwikkeling, en deze ontwikkeling begeleiden is op de eerste plaats een verantwoordelijkheid van de bisschoppen. De bisschoppen zullen juist daarin blijvend moeten ontwikkelen.

http://www.lambethconference.org/
daily/news.cfm/2008/7/26/
Archbishop-Joris-Vercammens