Niet normaal!

Niet normaal!

Op woensdag 17 april 2024 is het alweer tijd voor de vierde avond van Denken in de Driehoek, ditmaal met het thema witheid.
Wat is witheid?
Hoe kunnen we gelijkwaardiger met elkaar spreken over witheid en racisme?
Waarom is er vaak zo weinig ruimte voor de emoties van zwarte mensen?
Een avond over verzwegen geschiedenissen, het zoeken naar woorden. Over ongemak en over onderwerelden die niet gezien en gehoord worden, maar wel geleefde werkelijkheid zijn voor zoveel mensen.
Wat gebeurt er als die werelden mee mogen doen in gesprekken over witheid en racisme?

Met Bianca Groen Gallant en Matthea Westerduin.

19:30 ontvangst met koffie en thee
20:00-21:30 lezing en discussie
Gelegenheid tot napraten

Iedereen welkom, toegang vrij
Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, vlakbij Utrecht CS

Bianca en Matthea

Bianca Groen Gallant is voorzitter van de Werkgroep Heilzame Verwerking Slavernijverleden, vicepreses van het moderamen van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland en bestuurslid van diverse stichtingen. In het dagelijks leven werkt zij als autismecoach.

Matthea Westerduin studeerde geschiedenis, letteren en theologie en promoveerde op een proefschrift over racisme, witheid en religie. Ze is als postdoc verbonden aan de KU Leuven. Naast en vanuit haar onderzoek schrijft ze gedichten en maakt beeldend werk.

De laatste woensdagavond in deze reeks:

15 mei: gender. Nella van den Brandt

Denken in de Driehoek neemt in 2024 met het thema ‘Niet normaal!’ een aantal onderwerpen onder de loep waar spanning op staat. Want wat normaal is, is vaak net zo vanzelfsprekend als onzichtbaar. Pas als het ergens gaat schuren wordt duidelijk dat veel toch niet normaal is. Of niet voor iedereen.

Deze avonden nodigen je uit om na te denken over wat je zelf normaal vindt – en waarom.