Seminariedag in Haarlem: 27 september 2008

Aanvang 14.00 uur

Aan het begin van een nieuw collegejaar vindt altijd de Seminariedag plaats, een soort open dag voor allen die belangstelling hebben voor de theologische- en priesteropleiding van onze kerk.

Meestal vindt de Seminariedag plaats in het voormalige seminarie-gebouw in Amersfoort, waar de oud-katholieke priesteropleiding in 1725 begonnen is. Sinds 1969 is het Seminarie geïntegreerd in de Universiteit van Utrecht. Studenten volgen er de theologische colleges bij de Universiteit en de aanvullende colleges van het Seminarie.

Dit jaar zal de Seminariedag in Haarlem plaats vinden, in de oud-katholieke kerk, Kinderhuissingel 76.

Onderdeel van de Seminariedag is dit jaar de uitreiking van de Pascalprijs aan prof.dr. Urs von Arx uit Zwitserland vanwege zijn jarenlange en belangrijke bijdragen aan ontwikkeling van de theologie van de Oud-Katholieke Kerken van de Unie van Utrecht.

Hij zal het openingscollege houden (waarvan een Nederlandse vertaling aanwezig zal zijn) over een oecumenisch onderwerp: De kerken erkennen onderling de doop. Hoe verhoudt zich dat met de ontwikkeling van verdere kerkelijke samenwerking en eenheid?

Vast onderdeel van het programma is ook  een overzicht van de stand van zaken van het Seminarie, en een voordracht van een student.

Na afloop is er een gezellig samenzijn in de zalen beneden.