Broedplaats voor theologie en kerkmuziek

Vocaal Theologen Ensemble

Het Vocaal Theologen Ensemble (VTE) is binnenkort voor het eerst op de radio te beluisteren. Het koor is enkele maanden geleden opgericht door musicus en theoloog Hanna Rijken uit Utrecht. Tijdens de kerkelijke opleiding van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) op seminarium Hydepark in Doorn vormde zij een studentenkoor, dat uitgroeide tot een projectkoor.

De bedoeling is een ‘broedplaats’ te worden waar theologie en kerkmuziek met elkaar worden verbonden. Het VTE is officieel gelieerd aan de PThU, maar er zingen ook theologen van andere universiteiten mee. Dit maakt het koor tot een divers en oecumenisch gezelschap. Een tweede doelstelling van het koor is theologen en luisteraars te laten kennismaken met verschillende stromingen in de kerkmuziek. Naast zettingen uit hedendaagse bundels als Zingend Geloven en Tussentijds, zingt zij ook geregeld Gregoriaanse hymnen, psalmen op Engelse chants of andere oude liederen.

Op zondag 16 november 2008, van 18:02 – 19:00 uur op Radio 5, is het koor te beluisteren in het radioprogramma Musica Religiosa van de IKON, waarin de hervormde gezangenbundel uit 1938 centraal zal staan.

http://www.pthu.nl/generalinfo.aspx?lIntNavId=496
voor meer informatie over VTE.