Gedichtendag in de Dom: 29 januari 2009

Gezocht: Talenten en Lezers

De Dom viert Gedichtendag 2009 met poëzie en muziek. Naast voordrachten van in elk geval Esther Jansma komen talenten aan het woord in een carrousel vol poëzie. Het thema van de Gedichtendag is dit jaar de Dom zelf.

Wat zou Utrecht zijn zonder de Dom? Zonder de Domkerk en de Domtoren. Zonder het winderige Domplein. Zonder de ‘ijsco’ die op vier mei ineens een functie heeft.

Domtoren, symbool van de stad Utrecht. Domkerk, gotische kathedraal, bisschopskerk, maar al heel lang protestants. Maartenskerk, Open kerk. Domplein, Michaelskapel, favoriete trouwlocatie.

De Domkerk en de Domtoren presenteren samen een programma met professionele en amateurdichters die iets hebben met de Dom als gebouw of als symbool. Of die iets hebben met de geschiedenis of de associaties die de Dom oproept.

Talenten gezocht
Heeft u iets met de Dom (toren, kerk of plein) en denkt u dat uw dichtwerk kwaliteit heeft en u over voordrachttalent beschikt, ding dan mee naar een plaats in de dichtcarrousel op de avond van Gedichtendag. Stuur een mail naar desiree.berendsen@domkerk.nl om de voorwaarden te ontvangen.

Lezers gezocht
Heeft u een favoriet gedicht over Utrecht waarin de Domtoren, de Domkerk of het plein een rol spelen? Stuur het ons. Stuur uw inzending voor 15 januari 2008 naar desiree.berendsen@domkerk.nl, of per post (met op de envelop de vermelding CITAAT) naar: Gedichtendag Domkerk, Achter de Dom 1, 3512 JN Utrecht. Vermeld, naast de dichtregel, ook de naam van de dichter(es), de titel van het gedicht, de bundel waarin uw citaat is opgenomen en uw eigen naam. De opvallendste regels worden geselecteerd en voorgedragen.