Pastoraat op internet zal groeien

Conferentie IKON

“Het pastoraat kan een nog veel grotere rol op het internet gaan spelen dan dat het nu doet,” aldus IKON-pastor Bram Grandia en daarom organiseert het 50-jarige IKON Pastoraat een conferentie over de pastorale aanwezigheid op het internet.

“Het web wordt op talloze manieren gebruikt”, vervolgt Grandia, “er zijn predikanten die hun preken en teksten op internet zetten voor de gemeente, anderen organiseren gesprekken tussen gemeenteleden op het web, weer andere pastores bieden een venster op de veelheid van religieuzen boodschappen. Pastoraal is internet aantrekkelijk vanwege de anonimiteit. Dat maakt het voor mensen makkelijker om digitaal aan te kloppen bij een pastoraat”.

De conferentie ‘pastoraat op het web’ wordt georganiseerd voor pastores en pastoraal werk(st)ers die zich op het web begeven of dat willen gaan doen. Het hoofddoel van de conferentie is om deze mensen met elkaar in contact te brengen zodat ze van elkaar kunnen leren. “Het wiel hoeft niet door iedereen apart uitgevonden te worden”. Daarnaast zullen sprekers verschillende vraagstukken over dit onderwerp behandelen.

De conferentie vindt plaats op 26 maart 2009 van 13.30 tot 17.00 uur in de Regenboogkerk te Hilversum.

Bekijk het dagprogramma hier