Priester Wiebe Frans Feenstra overleden

In de late avond van woensdag 1 april 2009
overleed onze parochiaan en emeritus-priester
Wiebe Frans Feenstra
op de leeftijd van 84 jaar.

Hij was in zijn arbeidzame leven beëdigd-vertaler Spaans en tevens – sinds 27 april 1985 – actief als priester in de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Menig parochie heeft in een groot aantal jaren van zijn diensten gebruik kunnen maken. Vele kilometers werden afgelegd om deze parochie te bereiken, samen met zijn vrouw Anneke Feenstra-Bosman.

Heel veel jaren diende hij de kerk als emeritus en aan vergaderingen van de geestelijkheid nam hij zo veel als maar mogelijk was deel. Heel veel jaren kon er vaak zondag op zondag een beroep op hem gedaan worden voor het voorgaan in parochies. Zelf had hij zich de eretitel de liturgische stoplap aangemeten. Taalspel was zeer aan hem besteed, getuige zijn vele limericks.

Ook in de liturgie op zondag in de kathedrale kerk van Ste. Getrudis was hij samen met zijn vrouw altijd aanwezig. Zo ook in de Eucharistievieringen op de woensdagavond. Zijn 20 jarig priesterfeest is op één van de woensdagavond in april 2005 dan ook herdacht en gevierd.

Door het achteruitgaan van zijn gezondheid bleek het niet meer mogelijk om nog in de parochiekerk deel te nemen aan de liturgie en werd opname in een verpleeghuis noodzakelijk.

We gedenken Wiebe Frans Feenstra in dankbaarheid, om zijn inzet en bijdragen aan het geloofsleven van de parochie in Utrecht en daarbuiten.

We bidden de Eeuwige dat hij zijn dienaar mag opnemen in de eeuwige heerlijkheid. En voor zijn vrouw Anneke, hun kinderen en kleinkinderen om kracht en troost van Gods Geest in deze dagen van afscheid nemen en in de tijden die komen.

De H. Mis ten uitvaart van Wiebe Frans Feenstra, wordt gehouden op dinsdag in de Goede Week, 7 april 2009. De Eucharistieviering begint om 10.00 uur in de Kathedrale Kerk van Ste. Gertrudis, Willemsplantsoen 2, Utrecht. Aansluitend is de afscheidsdienst in de aula van het crematorium Den en Rust in Bilthoven om 12.30 uur.

OKK_oliewijding2005 _72_.jpg

Wiebe Feenstra, (links naast de altaarkaars)
bij de uittocht van de Eucharistieviering in de Goede Week,
de Oliewijding, in 2005.

OKK_oliewijding2005 _49_.jpg

Wiebe Feenstra, derde van rechts.