Oliewijding 2009 in Utrecht

Kathedrale Kerk van Ste. Gertrudis

 

Op de vooravond van de Witte Donderdag in de Goede Week, woensdag 8 april werden in de Kathedrale Kerk van de Ste Gertrudis aan het Willemsplantsoen 2 te Utrecht de heilige Oliën gewijd door de aartsbisschop.

Bij deze bijzondere eucharistieviering, welke om 19.30 uur aanving, was een ieder uitgenodigd. Kennelijk hadden velen deze uitnodiging goed in zich opgenomen, in hun agenda gezet, want zeer velen waren gekomen om de viering van de Eucharistie waarin de Olien gewijd zouden gaan worden, mee te vieren.

Werkelijk vanuit alle richtingen van ons aartsbisdom waren vertegenwoordigers aanwezig. Zo mochten bijna alle pastores begroet worden door de aartsbisschop. Deze pastores vormden samen de kring rondom het altaar waarin de aartsbisschop voorging.

Vertegenwoordigers van parochies, staties en kerngroepen, maar ook pastores werkzaam in zorginstellingen, ja ook studentenpastoraat, nam de olie in ontvangst. De olie die dit jaar gebruikt wordt bij de toediening van sacramenten. Olie ter bemoediging, olie ter bevestiging, olie om de goede geur van Christus in ons leven door te laten dringen. Olie om recht en gerechtigheid te doen geschieden, om recht te doen aan een ieder aan wie onrecht is aangedaan. Daar werd bij stil gestaan in de preek door de aartsbisschop.

Michiel van ’t Erve, uit de parochie van Amersfoort, was aanwezig met fototoestel en het lukte hem om werkelijk schitterende foto’s te maken, welke u kunt zien in een diashow op zijn website: http://www.lichtschilder.nl/
Gaat u er maar eens rustig voor zitten. U kunt de kerkdienst ook nog een terughoren via: http://utrecht.okkn.nl/?b=149&/vieringen en dan op de button 2009-04-08 Chrismamis.