Symposium “om de menswording”

Wat betekent het om een mens Ie zijn? En wat kan de christelijke traditie daar aan bijdragen in een seculiere maatschappij?
In het boek “Om de menswording” van Joris Vercammen, emeritus aartsbisschop van Utrecht, spelen deze vragen een centrale rol. Vercammen benadrukt ook dat zulke vragen het beste in dialoog verkend worden. Dit gebeurt op 13 juli in gesprek met experts uit wetenschap, cultuur en theologie, op een avondsymposium in conferentiecentrum “In de Driehoek” in Utrecht.

Sprekers op de avond zijn:

  • Prof. Dr. Beatrice de Graaf, faculteitshoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen, Universiteit Utrecht
  • Pauline Weseman, MA, religiewetenschapper, journalist en biografisch coach, docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht
  • Dr. Mattijs Ploeger, rector van het Oud-Katholiek Seminarie aan de Universiteit Utrecht en docent voor systematische theologie en liturgie
  • Dr. Joris Vercammen, emeritus aartsbisschop van Utrecht van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland; voormalig rector van, en docent praktische theologie en ecclesiologie aan het Oud­Katholiek Seminarie.

Het boek Om de menswording kan via de webshop van de Oud-Katholieke Kerk besteld worden en kost EUR 24,50 (excl. verzendkosten).

De bijeenkomst is op 13 juli, 19.30 in conferentiecentrum “In de Driehoek”, Willemsplantsoen 1 C, Utrecht.

Toegang is gratis, aanmelding tot 7 juli bij Rieneke Brand, rieneke.brand@okkn.nl wordt op prijs gesteld.

Uitgeverij Pascal komt met een boekentafel. Daar zal het boek ‘Om de menswording’ ook aan te schaffen zijn.

De avond is een tweede in een serie jaarlijkse “lex orandi, lex credendi” symposia vanuit het Oud-Katholiek Seminarie, gewijd aan thema’s uit de theologie met het oog op kerkelijke en mootschoppelijke vernieuwing. De eerste vond plaats in 2022 en was gewijd aan de theologie van de oecumenicus en liturgicus Herwig Aldenhoven; de bijdragen verschenen in tijdschrift Perspectief, zie onder deze link.