Wake voor Gaza in Utrechtse Domkerk

Zaterdag 10 januari 2009, 11.00 – 13.00 uur

Zaterdag 10 januari 2009 vindt er in de Domkerk in Utrecht een Wake voor Gaza plaats, mede georganiseerd door Pax Christi.

Het geweld in de Gazastrook heeft tot nu toe aan meer honderden Palestijnen het leven gekost. Enkele duizenden mensen zijn gewond geraakt en een humanitaire ramp dreigt. Een groot deel van de slachtoffers zijn onschuldige burgers, mannen, vrouwen en kinderen. In het zuiden van Israël zijn enkele burgerslachtoffers gevallen als gevolg van raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd. Ook deze raketbeschietingen gaan nog door.

United Civilians for Peace, een samenwerkingsverband van Cordaid, ICCO, IKV Pax Christi en Oxfam Novib, organiseert aanstaande zaterdag 10 januari een Wake voor Gaza in de Utrechtse Domkerk.

Tijdens deze wake zijn er diverse politieke sprekers, waaronder Doekle Terpstra, de Palestijns-Nederlandse journalist Imad el Kaka, de Culemborgse dominee Henri Veldhuis en Jacobine Geel. Ook is er muziek en bezinning.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een oecumenisch middaggebed georganiseerd door het Citypastoraat van de Domkerk en de Nikola Communiteit.

Wie naar deze landelijke wake komt en daarmee steun betuigt aan de Palestijnse en Israëlische slachtoffers van het geweld, wordt verzocht een bloem mee te nemen.

Zaterdag 10 januari 2009, 11.00 – 13.00 uur
Domkerk, Domplein, Utrecht