Grootscheepse actie voor Haïti op tv, radio en internet

Bron: IKON

Individuele mensen zetten zich in voor de slachtoffers in Haïti. Kerken zetten zich in en nu ook een groot aantal Nederlandse radio- en televisiezenders in de vorm van een grootschalige benefietactie aanstaande donderdag.

De hele donderdag verzorgen radio (onder de noemer radio 555), televisie en internet van onder meer de publieke omroep, RTL en SBS een speciale programmering om geld in te zamelen voor de talloze slachtoffers op het arme, Caribische eiland.

Op televisie zenden Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 donderdagavond een gezamenlijk programma uit. Later op de avond wordt bekendgemaakt hoeveel geld is ingezameld. De opbrengst gaat naar de samenwerkende hulporganisaties (SHO), waar ondermeer de christelijke hulporganisaties Kerk in Actie, Cordaid mensen in nood en World Vision bij zijn aangesloten.

De Nederlandse bisschoppenconferentie riep vorige week mensen op geld te storten op giro 555 van de SHO. Het Leger des Heils opende een sms-service waarmee gedoneerd kan worden. Talloze christenen staan in gebed de slachtoffers van de natuurramp bij.

Op de foto: de ingestorte Cathédrale Notre-Dame de L’Assomption in de hoofdstad van Haïti