Elkaar liefhebben als je het niet met elkaar eens bent.

Hoe?

Evangelist Brian McLaren heeft de bisschoppen aanwezig op de Lambeth Conferentie een spiegel voorgehouden door hen deze vraag voor te leggen: “Jonge mensen willen graag weten hoe Christenen van elkaar blijven houden wanneer zij het níet met elkaar eens zijn”.

Verder drong hij er bij de bisschoppen op aan om te proberen te begrijpen dat het onderwerp menselijke sexualiteit in diverse delen van de wereld op verschillende wijze verstaan wordt. Hij moedigede de gedelegeerde aan om onder ogen te zien dat de menselijke sexualteit ook een missiologisch item kan zijn voor een paar jaar en gevoeligheid te ontwikkelen voor de verschillende culturele omstandigheden van de broeders en zusters in de Anglicaanse gemeenschap.

We moeten de mensen weer laten ontdekken wat het betekent leerlingen van de Heer te zijn: die in hun leven doen wat de Heer hen heeft voorgedaan.

Hij beklemtoonde het belang van de naar buiten gerichte focus van de Kerk zoals de campagne voor sociale gerechtigheid. Op donderdag 24 juli zullen de bisschoppen en echtgenoten door Londen lopen en hun  steun vgeven aan de Millennium Ontwikkelingsdoelen van de VN (om wereldarmoede door 2015 te halveren). Het is een deel van de Conferentieagenda.

http://www.lambethconference.org/daily/news.cfm/2008/7/22/ACNS4453

Evangelist Brian McLaren was aanwezig op uitnodiging van de aartsbisschop van Canterbury.

foto © Lambeth Conference