Bisschoppen samen in ‘Getuigenisloop’ door London

24 juli 2008

De aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams (zie foto boven én beneden in het midden op de foto bij de letters PROMISE), leidde 650 Anglicaanse bisschoppen, hun echtgenoten en oecumenische gasten, waaronder de aartsbisschop van Utrecht van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, mgr. dr Joris Vercammen, Kardinaal Cormac Murphy-O’Connor, Rooms-Katholiek Aartsbisschop of Westminster, Rabbijn Sir Jonathan Sacks, the Chief Rabbi, Sir Iqbal Sacranie OBE, Dr Indarjit Singh OBE en andere senior vertegenwoordigers van Moslim and Sikh organisaties, in een optocht door de straten van centraal London, op 24 juli 2008, om aan hun instemming uitdrukking te geven om de wereldwijde armoede een halt toe te roepen “keep the promise – halve poverty by 2015” en tevens de andere prioriteiten te benadrukken welke door de Verenigde Naties zijn genoemd in de ‘Millenium Ontwikkelingsdoelen.

Aanvangstijd in London: 10.00 uur (in Nederland was het toen inmiddels 11.00 uur)

http://www.anglicanjournal.com/100/article/670-anglican-bishops-join-walk-of-witness-through-london/

In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen.

Concreet en meetbaar
De onderwerpen van de millenniumdoelen zijn niet nieuw. Maar wel nieuw is dat voor het eerst een internationale afspraak is gemaakt met concrete, meetbare doelen. Elk jaar wordt de voortgang gemeten en internationaal gerapporteerd. Zo kan tussentijds druk worden uitgeoefend op zowel de rijke als arme landen om hun inspanningen te vergroten.

Durf te dromen… maak het waar!
De millenniumdoelen zijn ambitieus. Maar ze zijn niet minder haalbaar dan andere grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Zoals Nelson Mandela als eerste zwarte president van Zuid Afrika. En wat dacht je van de eerste mens op de maan of de val van de muur?

Wat doet Nederland?
De acht millenniumdoelen staan centraal in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking. Ook Nederlandse ontwikkelingsorganisaties zetten zich in voor het realiseren van de millenniumdoelen. In het platform EEN werken een groot aantal organisaties samen om meer bekendheid te geven aan de millenniumdoelen.

Doe mee!
De millenniumdoelen zijn niet alleen een zaak van regeringen en maatschappelijke organisaties. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Op deze website vind je een aantal concrete tips hoe jij je in kunt zetten voor de millenniumdoelen. Zodat we met z’n allen zorgen dat we vóór het jaar 2015 de millenniumdoelen waar maken.