Zomervakantie: Museum Catharijneconvent in het teken van Met Passie Geschilderd

Elke zondagmiddag van 14.00-15.00 uur

Elke zondagmiddag van 14.00-15.00 uur kunt u in Museum Catharijneconvent deelnemen aan de rondleiding Met Passie Geschilderd. Kosten 2,50 euro en de entree van het museum.

Op zondag 10 augustus en zondag 7 september kunt u deze rondleiding combineren met een lunch en een stadswandeling. Dit “Gouden arrangement” duurt van 11.30-15.00 uur en kost 40 euro (of 31,50 euro met museumkaart). Reserveren verplicht.

Overigens kan iedere bezoeker bij de expositie Met Passie Geschilderd in de tentoonstellingszaal gratis drie themaroutes ophalen: (1) Blikken en blozen, een themaroute langs acht schilderijen met boeiende verhalen over opdrachtgevers, geportretteerden en kunstenaars; (2) Kinderen in de hoofdrol, een route langs schilderijen waarin kinderen een rol spelen, vereeuwigd met hun ouders of een belangrijke rol spelend in een bijbelverhaal; (3) Door het oog van de meester; een route langs schilderijen waarin u gewezen wordt op verschillende technische aspecten over de vervaardiging van deze schilderijen, het materialengebruik en de ’trucjes’ die de kunstenaars toepasten.

Op zondag 31 augustus houdt Felice Geurdes, conservator-master museumstudies bij het Centraal Museum in Utrecht, een lezing onder de titel Utrechtse caravaggisten: Meesters van het Licht. Aanvang lezing: 13.30 uur. Toegang 5 euro en de entree van het museum. Reserveren verplicht.

Museum Catharijneconvent vindt u aan de Lange Nieuwstraat 38 te Utrecht. Meer info over het museum en over mogelijkheden om te reserveren voor activiteiten vindt u op www.catharijneconvent.nl