Theaterviering ´The patient Earth´ in de Janskerk

Zondag 14 december van 20.00 – 21.00 uur

Eerste in een reeks experimentele vieringen

Theaterviering ´The patient Earth´ in de Janskerk

Zondag 14 december van 20.00 – 21.00 uur is er een speciale viering in de Janskerk. Een theatrale, muzikale, poëtische bijeenkomst. Een die bedacht is en uitgevoerd wordt door jongeren uit de Marcus/Wilhelminakerk, de EUG/Janskerk en de Nicolaïkerk. Een viering waarin de aarde centraal staat. De aarde die woest en doods en duister was maar die geschapen werd tot een plek waar het goed toeven was. In al haar glorie was ze daar, maar wordt ze ondertussen niet langzaam uitgekleed?

The patient Earth gaat over een geduldige aarde, maar hoe lang nog? Blijven wij zitten en wachten of staan wij op? Na ons de zondvloed?! Of laten we ons toch nog steeds raken door die regenboog….

´The patient Earth´ is de eerste in een serie experimentele vieringen en is een initiatief van een drietal wijkgemeenten, de Marcus-/Wilhelminakerk, de EUG Oekumenische Studentengemeente en de Nicolaïkerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Ad Voogtfonds, het vernieuwingsfonds van de Protestantse Gemeente Utrecht.