Vertrek van organist Floris van Gils

Utrecht, december 2022

Lieve parochianen,

Graag wil ik jullie vertellen dat ik ben aangenomen als kerkmusicus voor de Gemeinschaft der Gemeinden Brüggen-Niederkrüchten, een parochieverband van zeven rooms-katholieke parochies in Duitsland, net aan de andere kant van de grens bij Venlo en Roermond. Het gaat om een fulltime functie waarin ik verantwoordelijk word voor de kerkmuziek in dit parochieverband. Ik zal hier dagelijkse missen spelen, vier koren leiden, andere musici aansturen en verdere kerkmuzikale activiteiten ontplooien. Ik zie er naar uit om mij in deze nieuwe context in te zetten voor de muziek in dienst van de liturgie en zo mijn bijdrage te leveren aan de lofprijzing van God en de opbouw van de gemeente.

Deze nieuwe baan betekent wel dat ik jullie helaas zal moeten verlaten en dat Rieneke ook veel minder vaak in Utrecht zal zijn. Tussen kerst en oud & nieuw verhuizen Rieneke en ik naar Born, een pittoresk plaatsje naast het stadje Brüggen.

We willen jullie bedanken voor de goede jaren die we in Utrecht hebben gehad. Door de welkome ontvangst voelden wij ons gelijk thuis. We hebben veel mooie, diverse en betrokken mensen mogen leren kennen. Ook zijn wij getrouwd in de Gertrudis, waar we dankbaar op terugkijken. 

In de drie en een halfjaar dat ik jullie organist ben geweest heb ik veel geleerd en veel ervaring opgedaan. De katholieke liturgie is mij in deze jaren steeds meer eigen geworden. Het was telkens weer een feest om deze liturgie samen te vieren en voor te bereiden met de pastores, cantores, Mark en het koor. 

Op zondagmorgen 15 januari, de zondag van de Doop van de Heer, hoop ik mijn laatste dienst in Utrecht te spelen en afscheid van jullie te nemen. Allen van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Wij wensen jullie al het goede toe, voor jullie persoonlijk en als parochie. 

Een hartelijke groet, ook namens Rieneke,

Floris