NBV Studiebijbel

In oktober 2008 verschijnt een bijzondere uitgave van De Nieuwe Bijbelvertaling: de NBV Studiebijbel. Deze uitgave bevat naast de complete bijbeltekst in de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) diverse soorten toelichtingen, onder andere: inleidingen, achtergrondartikelen, aantekeningen, kaarten en foto’s. Een opvallend kenmerk van de NBV Studiebijbel is de weergave van de godsnaam JHWH. Anders dan in de standaardedities van De Nieuwe Bijbelvertaling, waarin gekozen is voor de weergave met HEER, staat die naam in deze uitgave met JHWH weergegeven.

Een redactieteam van de Katholieke Bijbelstichting (KBS) en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is verantwoordelijk geweest voor de inhoudelijke ontwikkeling van dit standaardwerk. Dit team kreeg medewerking van ruim zestig wetenschappers van uiteenlopende levensbeschouwelijke achtergrond.

De NBV Studiebijbel is een onmisbare uitgave voor iedereen die zich wil verdiepen in de bijbeltekst en de achtergronden van de Bijbel.

De NBV Studiebijbel wordt uitgegeven door Jongbloed. De prijs bedraagt € 79,–. Tot 31 december 2008 geldt een introductieprijs van € 75,–.

U kunt alvast kennismaken met de NBV Studiebijbel via een gratis voorpublicatie.
Deze kunt u bestellen bij:

NBG Klantencontactcentrum
T 023-514 61 46
E info@bijbelgenootschap.nl