Amsterdammers lezen gehele Bijbel voor

Opening op 24 oktober in de Muiderkerk

Amsterdammers lezen in tien dagen op tien locaties de gehele Bijbel voor. Dat gebeurt onder meer in de Noorderkerk, het detentiecentrum Zaandam en een boekhandel in Zuid-Oost.

Wereldboekenstad
Het voorlezen van het heilige boek van het christendom behoort tot de activiteiten in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad. “Het bestverkochte en meest gelezen boek ter wereld mag op Wereldboekenstad niet ontbreken”, zegt een van de organisatoren, Theo Groenewoud van de Elthetokerk. “Geen boek heeft onze cultuur meer beïnvloed en ook vandaag inspireert de Bijbel velen. De Bijbel kan een verbindend element zijn tussen de vele culturen die Amsterdam rijk is”, zegt Groenewoud.

Eerste lezer
De opening is op 24 oktober in de Muiderkerk. De initiatiefnemers hebben burgemeester Job Cohen gevraagd het eerste deel van Genesis, het eerste Bijbelboek, voor te lezen, maar hij is verhinderd. De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar een vervanger. De laatste delen van de Bijbel worden op maandag 3 november voorgelezen in het Theater van ’t Woord in de nieuwe openbare bibliotheek.

Nieuwe Bijbelvertaling
Een Bijbelvoorleesmarathon is in Nederland al eens eerder gehouden. In het najaar van 2004 lazen honderden bekende en minder bekende Nederlanders in boekhandel Donner in Rotterdam de net uitgekomen Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) voor.