Koninklijke onderscheiding voor mevrouw R. Hallebeek – Nieumeyer uit Utrecht

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw R. Hallebeek-Nieumeyer (midden achter de dame in de rolstoel)
uit Utrecht is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op woensdagochtend 29 april 2009 ontving zij, uit handen van de burgemeester van Utrecht, mr. Aleid Wolfsen, de versierselen behorende bij de koninlijke onderscheiding, vanwege haar benoeming door Hare Majesteit Koningin Beatrix, tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al ruim vijfendertig jaar is mevrouw Hallebeek-Nieumeyer actief op het terrein van het buurthuiswerk, het jeugd- en jongerenwerk en de ouderenzorg. Zo was zij van 1973 tot 1988 vrijwilliger in het buurthuis Kastor, waar zij vrouwen naailes gaf. Ook was zij enkele jaren coördinator vakantiebesteding in Overvecht-Zuid en vrijwilliger bij het clubhuiswerk voor kinderen in de bouwspeeltuin De Heuvel. Vanaf 1977 heeft zij zich ruim twintig jaar ingezet voor het Sociaal Werk Oud-Katholiek Utrecht. In die hoedanigheid bezocht zij zieken en ouderen in de wijk. Tussen 1980 en 2008 ten slotte was zij projectleider bij de Sociëteit Tuindorp, waar ouderen terecht kunnen voor recreatieve activiteiten en ontmoeting.

Het gebeurde temidden van kinderen, kleinkinderen en overige familie en bekenden in de Stadsschouwburg in Utrecht. Namens de Oud-Katholiek Parochie van Utrecht was assisterend-pastor Rudolf Scheltinga aanwezig. Hij bracht de felicitaties over vanuit het kerkbestuur en de gehele parochie.