Meedoen en samen vooruit! Ontmoeten en verbinden. ORKA 350 jaar.

Help de bezoekers van Eettafel Tinus de winter door en meld je aan voor onze lustrumactiviteit op zondag 4 februari 2024

In 2024 bestaat de Oude Roomsch Katholieke Aalmoezenierskamer (ORKA) 350 jaar. Thema van het lustrum is “Meedoen en samen vooruit! Ontmoeten en verbinden”. Gedurende het lustrumjaar werken de regenten aan de zichtbaarheid van de ORKA in de stad. Zij organiseren verschillende activiteiten.

De regenten steken graag zelf ook de handen uit de mouwen samen met de parochie en de huurders en buren uit de Mariahoek.

Wat is Eettafel Tinus

De Eettafel is een plek in de stad waar iedereen welkom is. De bezoekers zijn daklozen die weinig of geen geld hebben, illegalen die bij vrienden wonen en thuislozen. De Eettafel heeft als doel het bieden van een gezonde maaltijd en een luisterend oor. Het project wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers.

Wat gaan we doen?

We gaan na de koffie na de kerkdienst van 4 februari dozen vullen met zaken waar we de gasten van Eettafel Tinus blij mee kunnen maken. We vinden het fijn om dat samen met de parochie en onze buren in de Mariahoek te doen. Na 4 februari overhandigen de regenten van de ORKA de dozen persoonlijk aan de gasten van Eettafel Tinus.

Wat kunt u doen?

Van 7 januari tot en met 4 februari kunt u spullen doneren voor Eettafel Tinus. Achterin de kerk staat dan, naast de krat voor de Voedselbank, ook een krat voor Eettafel Tinus. De gasten van Eettafel Tinus hebben dringend behoefte aan de volgende (non-food) zaken:

  • Warme sokken, muts, sjaal of handschoenen
  • Kaarsen
  • Papieren zakdoekjes
  • Tandenborstel met tandpasta
  • Overige artikelen voor persoonlijke verzorging
  • Geen levensmiddelen (die kunt u doneren voor de Voedselbank)

Graag aanmelden voor 15 januari 2024

Als u mee wilt helpen met het vullen van de dozen op 4 februari meldt u zich dan voor 15 januari aan bij Ingrid van Kasteel: secretaris@orka-utrecht.nl of via 06 42000964.

Nog even op een rijtje

Wanneer:          Zondag 4 februari 2024

Hoe laat:           Na de koffie tot uiterlijk 13.30 uur. Wij zorgen voor broodjes

Locatie:             In de Driehoek

Wat:                 Dozen vullen met spullen voor de gasten van Eettafel Tinus (wij zorgen voor dozen)

Voor wie:          Geïnteresseerde parochianen (jong en oud) en buren van de Mariahoek

Aanmelden:      Voor 15 januari 2024

Wij zien uit naar uw deelname aan onze eerste lustrumactiviteit!

De regenten van de ORKA