Klein liturgisch handboek

“Wie zich door een gids laat meenemen door een sfeervol kasteel heeft een veel intensere ervaring en ziet veel meer dan degene die er zonder achtergrondkennis op eigen houtje ronddwaalt. Dit boekje wil zo’n gids zijn voor iedereen die meer van de katholieke liturgie wil begrijpen.”

Zo staat het op de achterkant van het boekje dat pastoor Louis schreef over vrijwel alles wat te maken heeft met de (oud-)katholieke liturgie. Waarom knielen we eigenlijk tijdens bepaalde gebeden, wat is de betekenis van het altaar, hoe sla je een kruisje, wat betekenen de liturgische kleuren, waar hebben we een bisschop voor en wat is nu eigenlijk een kelkdoekje? Op dat soort vragen geeft het boekje heldere en begrijpelijke antwoorden.

Met net geen 80 pagina’s is het een buitengewoon handzaam boekje waarin vrijwel alles ter sprake komt wat je in een reguliere zondagse eucharistieviering kunt aantreffen. Voor vaste kerkgangers een mooie opfrisser, voor mensen die zo nu en dan te gast zijn of die zich oriënteren op de kerk een zeer behulpzame gids.
De fraaie tekeningen van parochiaan Mariska Teuben-van der Leest maken het tot een onmisbaar en toegankelijk naslagwerkje.

Klein liturgisch handboek wordt op de parochiedag van zondag 10 maart in een workshop door pastoor Louis gepresenteerd, maar is nu al voor een vriendelijke prijs (inclusief verzendkosten!) te bestellen bij de webshop van de Stichting Oud-Katholieke Uitgeverij Pascal.
NB. Bij bestelling van meerdere exemplaren worden de werkelijke verzendkosten berekend.