Met Utrecht naar TAIZÉ

WAT IS TAIZÉ?
Taizé is een oecumenische kloostergemeenschap in Frankrijk waar ongeveer 100 broeders, zowel katholiek als protestants, samenleven in gemeenschap. 
Het hele jaar door (maar vooral rond Pasen en in de zomer) komen duizenden jongeren van verschillende nationaliteiten naar Taizé om mee te leven in het ritme van gebed, maaltijd, stilte en ontmoeting.
Hier word je uitgedaagd om na te denken over wat goed leven is, hoe je je kunt laten inspireren door het evangelie, hoe we in eenheid samen kunnen leven en hoe we goed kunnen zorgen voor de aarde.

VOOR WIE?
Hoewel alle leeftijden te vinden zijn, richt Taizé zich vooral op jongeren in de leeftijd 15-35 jaar. Deze reis is bedoeld voor jongeren tussen 15 en 18 jaar.
Ook als je niet in Utrecht woont, ben je natuurlijk van harte welkom!

HOE ZIET DE WEEK ER UIT?
Elke dag heeft een vast programma.
Er zijn drie gebeden per dag met daarin een moment van stilte. Tussendoor heb je de kans om anderen te leren kennen in kleine gespreksgroepen.
Het eten wordt verzorgd door Taizé.
In je vrije tijd kun je genieten met de mensen om je heen en van de schitterende omgeving!

WAAR SLAAP IK?
Taizé heeft een groot kampeerterrein. Je kunt dus gewoon je tentje meenemen. Als je niet wilt kamperen, zijn er een aantal simpele binnenverblijven (let op: aantal is beperkt).

KOSTEN
Mocht je twijfelen omdat de kosten te hoog zijn, neem dan ook zeker contact op.
Samen vinden we een oplossing.

WIE ORGANISEERT DEZE REIS?
Afgelopen maanden is het idee ontstaan om met IKJU en verschillende Utrechtse kerken (Nicolaikerk, Domkerk, Singelkerk, Gertrudiskathedraal en Utrechtse katholieke kerk) deze reis te organiseren. Het lijkt ons leuk om elkaar te leren kennen. De ervaring leert dat er tijdens de week mooie vriendschappen ontstaan!

Samengevat:

VOOR WIE: 15-18 JAAR (WE ZIJN OOK OP ZOEK NAAR BEGELEIDERS)
WANNEER: 14 T/M 21 JULI ’24
VERVOER: AUTO/TOURBUS VANAF UTRECHT
KOSTEN: Є160-200
NFORMATIEAVOND: ZATERDAG 11 MEI

TWIJFEL JE NOG? KOM DAN VOORAL LANGS. INSCHRIJVEN: VOOR 15 MEI
Heb je vragen of wil je je inschrijven (als begeleider)?
Dat kan via: 0655914358 of janneke-s@hotmail.com