Bondsdag 12 mei 2009

Verslag en foto’s

De 82e Bonds dag te Amersfoort was, zoals gewoonlijk, een fijne dag om nieuwe en oude vriendschappen aan te gaan en te onderhouden. Met meer dan 100 aanmeldingen was het Bondsbestuur zeer blij. De jaarvergadering, lunch en het middag programma vonden plaats in de Johannes kerk aan de Westsingel. Om 10.30 uur, na het inschrijven, koffie en gebak gingen de dames boven naar de kerkzaal. Namens vrouwenvereniging ‘Clara Gertrudis van Halteren’ heette mw. M.A. Borgreve iedereen welkom in Amersfoort.

De jaarvergadering werd door mw. A. Zwart geopend waarna het Bondslied werd gezongen. Naar aanleiding van vragen naar de jaarverslagen vermelde mw. Zwart dat nu de leden van de Bond individueel zijn ingeschreven er besloten was om jaarverslagen van afdelingen niet meer in de agenda te plaatsen. Verslagen van bijzondere activiteiten door afdelingen zijn altijd welkom en kunnen naar Ons Contact of naar de website verzonden worden. Aan het eind van de vergadering werd een collecte voor de Jaaraktie voor ‘Oikocredit’ gehouden die €351.21 heeft opgebracht. Na het tafelgebed door mw. L. de Jong gingen de dames naar beneden om van een heerlijke lunch te genietenUitgerust kwamen ze weer boven voor een anderhalf uur durend programma van ‘De Tisjoes’ onderbroken door een thee pauze. Voor alle liefhebbers van oude Nederlandse liedjes een geweldige middag.

Aan het eind van de middag verplaatsten de dames zich naar de O.K.K. Joris op ’t Zand waar ze een zeer fijne slotdienst onder leiding van pastoor Grete Verhey vierden. Als aandenken aan een geslaagde dag ontvingen alle dames een kopie van een uitgave van de parochie Amersfoort getiteld ‘Maria Nu, Het Mirakel van Amersfoort’.